Bemutatkozás

Az óvodánkhoz kapcsolt saját főzőkonyhánk biztosítja számunkra a napi háromszori étkezést.

A konyha teljes körű felújítása, az új gépek beszerzése 2015 nyarán megtörtént, így korszerűbb technológiával előállított, egészségesebb ételeket tudunk kínálni. Az óvoda gyermekei profitálnak a konyha közelsége nyújtotta előnyökből, mindig melegen, frissen kapják az ételt.

Kompromisszumokkal az ízlésükhöz igazíthatjuk az ételek választékát annak érdekében, hogy óvodásaink jóllakva, elégedetten fejezzék be az étkezéseket. Gyermekeink pozitív tapasztalatot szerezhetnek az egészséges étkezésről, így tudatosan alakíthatjuk étkezési kultúrájukat.

Saját konyhánk nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé, segíti intézményünk szakmai munkáját (pl. kirándulások, családi nap).
Étlapunk a legfontosabb adatokkal- kalória-, só- cukor- és zsírtartalom – a bejárati faliújságon és a csoportban is megtekinthető.

Élelmezés legfontosabb feladatának azt tartjuk, hogy a gyermekek hozzászokjanak és valóban meg is szeressék az egészséges táplálkozást. Egy előírásoknak megfelelő, a fogyasztói igényeket és elvárásokat magas szinten kielégíteni tudó, ízletes, biztonságos és egészséges ételeket előállító konyha üzemeltetése a célunk, mivel a táplálkozásnak az egészség megőrzésében, a betegségek megelőzésében kiemelt szerepe van.

A főzőkonyhán 2016-ban, az óvodások 100%-a, az iskolások 93%-a igényel étkezést és ezen felül kilencven vendég étkezőt is kiszolgálunk.