Óvodai beiratkozás áprilisban

I I

Az óvodába a gyermekek előjegyzés/beiratkozás során kerülhetnek.

A gyermekek előjegyzése a tavaszi időszakban történik az óvodavezetőnél. A beiratkozás pontos időpontjáról az óvoda és a község hirdetőtábláin, valamint az óvoda honlapján értesítjük a szülőket.

A Nemzeti köznevelési törvény (a továbbiakban Nkt.) 8. § (1) bekezdése kimondja, hogy az óvoda a gyermek hároméves korától a tankötelezettség kezdetéig nevelő intézmény.

1. Az Nkt. 49. §-a szerint az óvodai felvétel, átvétel jelentkezés alapján történik. Az óvodába a gyermek – az alábbi kivétellel – harmadik életévének betöltése után vehető fel. A szülő gyermeke óvodai felvételét, átvételét bármikor kérheti, a gyermekek felvétele folyamatos.

Az óvoda felveheti azt a gyermeket is, aki a harmadik életévét a felvételétől számított fél éven belül betölti, feltéve, hogy minden, a településen, vagy ha a felvételi körzet több településen található, az érintett településeken lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező hároméves és annál idősebb gyermek óvodai felvételi kérelme teljesíthető.

2. Óvodánk elsősorban azokat a gyermekeket veszi fel, veszi át, akik a körzetünkben laknak (Perbál Község közigazgatási területe), vagy a szülők itt dolgoznak. A felvételről, átvételről az óvoda vezetője dönt.

3. A beiratkozás a szülő személyes megjelenésével történik. Ekkor a szülők tájékoztatása (a házirend átadása) után a gyermek adatait rögzítjük.

4. A beiratkozás folyamatos, az óvodai felvételi előjegyzési napló kitöltésével válik érvényessé. Az adatok igazolása érdekében a gyermek és a szülők személyazonosságát igazoló dokumentumokat be kell mutatni (személyi igazolvány, lakcímkártya, születési anyakönyvi kivonat, TAJ kártya).
A szülő köteles tájékoztatni az óvodavezetőt a gyermek egészségügyi helyzetéről,esetleges fejlődési rendellenességéről, problémájáról.

A beiratkozás időpontjai a 2017/2018-as nevelési évre:

  • 2017. április 24.hétfő,   8 – 17 óráig
  • 2017. április 25. kedd,   8-14 óráig
  • 2017. április 26. szerda,  8-14 óráig

Szeretettel várjuk a szülőket, gyermekeikkel együtt a Mézeskalács Óvoda beiratkozásán!

Homonnai Ildikó óvodavezető